Logotyp 2018 27 november – 2 december
Kulturhuset Väven

School cinema

English content here

22-25 november visas skolbio dagtid under Umeå Europeiska Filmfestival (UEFF). Programmet innehåller utvalda filmer som har gått upp på biograf under året samt en del specialvisningar. Huvuddelen av festivalen äger rum på kulturhuset Väven i Umeå, Västra Strandgatan 8A.

2016 års skolbio består av 17 filmer som visas i de tre salongerna UEFF använder under festivalveckan, Tystnad, Tagning och Vävenscenen. Under 2016 arrangeras även en mindre skolbioturné där festivalen kommer till skolor för visning av några utvalda filmer.

UEFF Skolbio sätter varje år upp ett par Svenska Filmklassiker, för att ge nya generationer möjlighet att upptäcka det svenska filmarvet. I år arrangeras också ett samtal med Lova Hagerfors och Malena Janson från Svenska Filminstitutet samt Maria Sundbom, skådespelare, om hur synen på barn och barnkultur har förändrats över tid.

Platser till skolbiofilmerna går att köpa av festivalens ordinarie publik på denna sida, samt är bokningsbara för skolor i Umeå Kommun via www.skolbioumea.se

För skolor öppnar bokningen måndag 17/10 08:00 och stänger måndag 14/11 23:00. Avbokning är möjligt fram till och med 11/11.

Varmt välkomna till årets Skolbiofestival!