Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Branschdagen 2018

Mötesplatsen för dig som vill lära dig mer om filmskapande
Arrangeras av Film i Västerbotten och Umeå Europeiska Filmfestival
Moderator: Andrea Reuter
Språk: Svenska

 

Möt regissörerna Gabriela Pichler, Victor Lindgren, Ted Kjellsson och Isabella Eklöf – samtliga aktuella med långfilmer. Branschdagen riktar sig till dig som arbetar med film. Vi välkomnar även studenter och andra filmintresserade. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film. Ta chansen att träffa gamla och nya kontakter och se inspirerande föreläsare. På kvällen arrangeras mingelfesten Filmare möter filmare, då delas även priset Filmhjälten ut!

Branschdagen och Filmare möter filmare är gratis men du måste föranmäla dig här. Anmälan är öppen 24 oktober till 28 november.

Varmt välkommen!

 

Gabriela Pichler
Gabriela Pichler, född 1980, är regissör och manusförfattare. 2013 vann hennes debutlångfilm Äta sova dö guldbaggar för bästa manus, bästa kvinnliga huvudroll, bästa regi och bästa film. I år är hon aktuell med den kritikerhyllade långfilmen Amatörer.

Victor Lindgren
Victor Lindgren är född 1984 och bosatt i Umeå har regisserat långfilmen Till drömmarnas land som beräknas ha premiär 2019. Victor har tidigare regisserat flertalet kortfilmer som visats på filmfestivaler världen över, bland andra Kometen och Ta av mig. Till drömmarnas land är ett ungdomsdrama som till största delen är inspelad i Holmsund.

Isabella Eklöf
Isabella Eklöf, född 1978, är en svensk regissör bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes långfilmsdebut och tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Hon har även skrivit manus till långfilmen Gräns tillsammans med regissören Ali Abbasi.

Ted Kjellsson
Ted Kjellsson är född 1977 och bosatt i Skellefteå är debuterande som långfilmregissör 2018 med Ensamma i rymden. Ted har även regisserat reklamfilm och tv-drama samt varit verksam som scenograf och manusförfattare. Ensamma i Rymden är en familjefilm med science fiction-tema.

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

fre 30
10:00
Branschdagen 2018
Evenemang
Vävenscenen

Pågår 10:00–16:00. Fri entré, föranmälan krävs.