Logotyp 2018 27 november – 2 december
Kulturhuset Väven

Samtal: Fyra filmer på gång

Nyfiken på filmer som är under produktion just nu? Kom och lyssna på filmskapare som berättar om sina projekt. Under drygt en timme samtalar vi med filmskapare i regionen i ett samlat Work-in-progress.
Fri entré, Språk: Svenska

Filmer som ingår:

Kronotorpet
En film av Anna Linder
Platsen: Laisheden intill Laisälven. Vid Nalovardos fot. Bjetterbacken i ryggen. Grannarna var Viktors. Sorsele och Filadelfiakyrkan 1.5 mil bort. Lika långt till elevhemmet.Gammelmorfar skötte skogen precis som han lovat Kronan. Timrade först lagårn sen själva kronotorpet. Fyrtio år senare får de se allt rivas.

Vägskäl
En film av Jonatan Stålhös
Landsbygdsborna går till läkaren via Skype. Barnen pendlar till centralortens skolor. Såväl det offentliga som det kommersiella drar sig undan. En tiondel av landet har förlorat all service, samtidigt som regeringen utan handlingskraft utropar att ”Hela Sverige ska leva”. Nu finns utrymme för landsbygdsborna att själva formulera visioner för sin egen framtid. Frågan är vilken väg de vill gå.

Mellanrum
En film av Johan Tjärnberg
”Jag kommer så väl ihåg den där tiden när jag inte alls klarade av att träffa dig”. Johan öppnar upp det där utrymmet mellan förälder och barn som nästan går att ta på, men som är så svårt att förklara. Något som ställs på sin spets när hans mamma insjuknar i Alzheimer och han blir den som i huvudsak tar hand om henne. Ett relationsdrama där vi får följa deras gemensamma kamp.

Förgät mig ej
En film av Måns Saari Jonsson
Läkaren Emma är tillbaka på sitt arbete på ett barnsjukhus i början av 60-talet när det plötsligt en natt försvinner ett barn från sjukhuset. Det blir upp till Emma att lista ut vad som hänt samtidigt som en mängd hemligheter från sjukhusets förflutna nystas upp. Förgät mig ej är en indielångfilm av den mindre produktionsgruppen Myrsork Filmproduktion som blandar genrer som skräck, drama, thriller och mystik.

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

lör 25
16:00
Samtal: Fyra filmer på gång
Evenemang
Fika!
Fri entré

Samlat Work-in-progress