Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Hair sing-along!

Sjung med till klassiska musikalen Hair
(Milos Forman, Västtyskland/USA, 1979, 2 tim 1 min)
Sången leds av musikalartisten Stefan Lidström
Språk: Engelska Textning: Engelska

Let the sunshine in! I år är det 50 år sedan 1968. Låt oss återigen sjunga med till den tidstypiska musikalen Hair. Musikalen och sångerna vibrerar av sexuell frigörelse, droger och anti-krigspolitik. Som musikal hade den premiär på Broadway 1968 och filmen gjordes 1979 av Milos Forman som just 1968 flydde från Tjeckoslovakien under den Sovjetiska invasionen.

Hair utspelar sig i 60-talets USA. Claude lämnar sin farm i Oklahoma och åker till New york för att ta värvning i armén. I staden möter han ett gäng med hippies som han slår följe med. Claude introduceras till LSD, klassfrågor, anti-krigskamp och rasism. Han tvingas att ompröva många av sina val och värderingar men finner oövervinnelig vänskap och kärlek.

Varje år under filmfestivalen kör vi en sing-along där publiken sjunger med till låtarna i en klassisk musikal. Vi är så glada att det i år blir till Milos Formans välkända filmatisering av musikalen Hair. För att riktigt få upp stämningen kommer sångledaren Stefan Lidström att värma upp publiken innan filmstart.

Vi ser fram emot en riktig toppenkväll!

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett