Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Klubb Filmfeber på TC

Teres Mohlin aka ena halvan i DJ-duon LAN-Gurls styr upp Umeå Europeiska Filmfestivals årliga filmfest, som detta år huserar på TC. Tillsammans med representanter från Klubb Zoo(Teodor Oskarsson), Folkhemmet(Martin Fredlund) och Ta helg!(Cassandra Dinewald, Simon Rasmussen och Erik Hillbom) kommer vi åka tillbaka i tiden och dansa som om det vore 2011.

Men andra ord kommer det bli hur kul som helst!

Innan klubben drar igång kommer det köras popquiz i vanlig ordning, passa på att knipa förstaplatsen så att ni kan starta dansgolvet med en flaska skumpa i handen.
https://www.facebook.com/umeapopquiz/

22:00 POPQUIZ
23:00 DANS DANS DANS

KLUBB ZOO
”Mer känsla än teknik. Mer kärlek än prestige.” Klubb Zoo var initialt en kvintett som raskt blev till en trio (Christoffer von Essen, Philip Smith och Teodor Oskarsson).
Det hela startade 2004 och pågick sedan i nästan tio år.
Lokalen var i början Läkarvillan. Därefter förflyttades klubben till E-puben varefter campusområdet lämnades till förmån för TC och slutligen Scharinska.
Det spelades mestadels pop och indie, med inslag av rock och electro.

FOLKHEMMET
Folkhemmet var utan tvekan den mest gemytliga klubben i Umeå som startades av Maria Sydh, Peter Basun, Emma Söderberg, Amanda Ruth, Stina Johansson, Adrian Grande, Erik Nilsson och Martin Fredlund under sommaren 2011. Det bjöds på fika i kön för alla besökare som stod och väntade och det var aldrig en tråkig stund. Klubben hade bland annat liveakter som Love Antell, Icona pop(!), Alkberg, Hellman och Makthaverskan osv osv. I och med att Folkhemmet hade många medlemmar och blandade musiksmaker spelades det mesta med en gemensam faktor: pepp&kärlek. (läs även: indiepop rockhits hiphop elektoniskt RnB).

TA HELG!
Ta Helg var en torsdagsklubb som startade 2011 med en idé om att göra helgen längre. Klubben bestod av Cassandra Dinewald, Michelle Dinewald, Simon Rasmussen samt Erik Hillbom som tyckte det var tråkigt att de flesta arr var på helgerna och att detta var något som behövdes ändras på! Klubben som hade sin bas på Trädgården (Folkets Hus) gästspelade också på legendariska Trompe Le Monde, Scharinska, TC och Kårhuset Villan. Musiken var en härlig blandning med peppiga poplåtar och dansanta klassiker och spårade ofta ur i härlig allsång till Army Of Lovers.

TERES MOHLIN
Teres var både en flitig DJ och klubbarrangör på den här tiden. Med klubbar som Äktenskapet, Shape up(Vardagsrummet), Pop ETC och Trompe le Monde. Man kunde vara säker på att få höra Håkan Hellström minst tre gånger på raken, ”I Wanna dance with somebody” klockan 00:00 och ”Fulla för kärlekens skull” som sista låt. Det var alltid gränslöst, kravlöst, svettigt och allsångigt på Teres dansgolv!

————————

FRI ENTRÉ till både klubben och popquizet

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

fre 30
22:00
Klubb Filmfeber på TC
Evenemang
TC
Fri entré

Umeå Europeiska Filmfestivals officiella fest!