Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Samtal: Fyra filmer på gång

Samlat Work-in-progress
Moderator: Anna Brodin  
Språk: Svenska
Fri entré

 

Nyfiken på filmer som är under produktion just nu? Kom och lyssna på filmskapare som berättar om sina projekt. Under drygt en timme samtalar vi med filmskapare i regionen i ett samlat Work-in-progress.

Filmer som ingår:

Motkulturen flyttar ut
En film av Emma Thorell Stårsta & Daniel Ström
Elva år har gått sedan Verket startade 2007. Då var det en samlingsplats för alternativkultur, punk och hardcore centralt i Umeå. Sedan dess har musikscenen i Umeå förändrats. Medlemmarna har bytts ut många gånger. Föreningen har flyttat från tillfälliga lokaler till andra tillfälliga lokaler. Orkar de en flytt till, eller tar Verkets historia slut här?

Forbidden Camera
En film av Heba Habib & André Larsson
Forbidden Camera är en kort dokumentär om Ghazela, en kämpande mor fast i Europas mest överfulla flyktingläger. Förfärad av traumat hennes barn genomlever bestämmer hon sig för att avslöja och stänga ner lägret genom att filma dess omänskliga förhållanden. Sakta börjar hon även ifrågasätta de begränsningar hennes roll som kvinna utgör i hennes situation.

EPA
En film av Fredrik Oskarsson & Jakob Arevärn
EPA kulturen förknippas ofta med bröliga snusande killar som kör bränsleslukande fordon. En generaliserande bild som förstärkts av populärkultur och media. Musikfestivalen Midnight Light Festival i Vilhelmina behövde chaufförer som kör runt artisterna. Uppdraget föll på 10 tjejer och en kille i 15-årsåldern med ombyggda pickups.

Sunny Girl
En film av Jana Bringlöv Ekspong
Sunny Girl är en kortfilm om Britt som är på gränsen till döden, när nuet är utan sammanhang. Det är också en film om att vara någon annans arbete, i allt från avföring till den största tragedin. Manuset bygger på regissören Jana Bringlöv Ekspångs egna erfarenheter av att ha jobbat inom äldreomsorgen till och från sen 2002. En värld hon hoppas få återkomma till i fler filmer.

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

lör 01
18:00
Samtal: Fyra filmer på gång
Evenemang
Fika!
Fri entré

Samlat Work-in-progress