Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Holiday

Isabella Eklöf | 1 tim 30 min | Danmark / Nederländerna / Sverige
Originaltitel: Holiday
Regissör: Isabella Eklöf
År: 2018
Längd: 1 tim 30 min
Land: Danmark / Nederländerna / Sverige
Språk: Danska / Engelska
Text: Svenska

En grupp rika danskar semestrar och gör kriminella affärer i den vackra turkiska turistorten Bodrum. Unga Sascha har precis anlänt för att möta sin diktatoriska pojkvän Michael, som är sällskapets ledarfigur. Mellan sol, bad och lyxiga fester träffar Sascha en holländsk seglare och utmanar därigenom Michaels kontroll över henne. Isabella Eklöfs knivskarpa samtidsskildring Holiday är en märkvärdig och kompromisslös film.

– Daniel Tollefsen Altamirano

 

Möt regissören:

Isabella Eklöf
Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes långfilmsdebut som tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Hon har även skrivit manus till långfilmen Gräns tillsammans med regissören Ali Abbasi. Visningen av Holiday på UEFF följs av ett samtal med Isabella Eklöf.

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

tor 29
20:30
Holiday
Specialvisningar
Tystnad

Regissörsbesök: Isabella Eklöf

Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes långfilmsdebut som tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Hon har även skrivit manus till långfilmen Gräns tillsammans med regissören Ali Abbasi.