Logotyp 2020 24 – 29 november
Kulturhuset Väven

Hungary 2018

Eszter Hajdú | 1 tim 25 min | Polen / Ungern
Originaltitel: Hungary 2018
Regissör: Eszter Hajdú
År: 2018
Längd: 1 tim 25 min
Land: Polen / Ungern
Språk: Engelska / Ungerska
Text: Engelska

Hungary 2018 är en välgjord och tankeväckande dokumentär om det politiska läget i dagens Ungern. Regissören, Eszter Hajdú, har följt det ungerska valets slutskede under förra året. Ungern och Polen är ju de två EU-länder som rört sig långt högerut i det gamla östblocket. Här är det Viktor Orbán och Fidesz-partiet och dess valkampanj som står i fokus. Vi får följa valmöten och olika intervjuer. Samtidigt får oppositionen, Ferenc Gyurcsany och hans Demokratiska Koalition också ett utrymme som en parallellhandling. Det finns mycket att begrunda i denna aktuella dokumentär, inte minst: var finns den ungerska ungdomen i politiken?
– Stig Eriksson

 

Möt regissören:

Eszter Hajdú är en filmregissör från Ungern som också är känd för sitt engagemang inom mänskliga rättigheter. Hennes oberoende och flerfaldigt prisade dokumentära filmskapande har uppmärksammats på en rad internationella filmfestivaler. Hungary 2018 är hennes senaste film och visningen följs av ett samtal med Lena Berggren, historiker och forskare inom fascism och antisemitism på Umeå Universitet.

Hungary 2018

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

lör 30
16:00
Hungary 2018
Dokumentär
Tystnad

Möt regissören:
Eszter Hajdu är en filmregissör från Ungern som också är känd för sitt engagemang inom mänskliga rättigheter. Hennes oberoende och flerfaldigt prisade dokumentära filmskapande har uppmärksammats på en rad internationella filmfestivaler. Hungary 2018 är hennes senaste film och visningen följs av ett samtal med Lena Berggren, historiker och forskare inom fascism och antisemitism på Umeå Universitet.