Logotyp 2020 24 – 29 november
Kulturhuset Väven

UxÅ: A Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene

Gianni Manno | 48 min | Frankrike
Originaltitel: UxÅ: A Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene
Regissör: Gianni Manno
År: 2018
Längd: 48 min
Land: Frankrike
Språk: Engelska / Franska
Text: Engelska

De tre vännerna Gianni, Romain och Théophile reser 2014 från Frankrike till Umeå för att på plats ta del av och möta den Hardcore-scen som de läst och hört mycket om. De vill försöka förstå och dokumentera hur denna subkultur växte fram och blev så stor i norra Sverige och Umeå. Resultatet blir dokumentären UxÅ: A Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene. Den nyfikna och underhållande filmen varvar personliga intervjuer med arkiv- och bakgrundsmaterial. UxÅ är en resa genom en viktig del av Umeås nutidshistoria och att så närgånget få ta del av den är värmande och spännande även för dem som inte var med när det begav sig.
– Karin Johansson

 

Möt regissören:

Gianni Manno är en mångsidig filmskapare utbildad på Poitiers Fine Arts School i Frankrike. Han gästar visningen tillsammans med filmskaparna Romain Massé och Théophile Pillault. De kommer att prata om deras DIY-dokumentärfilmsprojekt om Harcorescenen i Umeå. Visningen och samtalet sker under Art Friday på Bildmuseet.

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

fre 29
17:00
Art Friday med Hardcore
Evenemang
Bildmuseet
Fri entré

Umeå Europeiska Filmfestival och Bildmuseet bjuder in till Art Friday med hardcore
Visning av UxÅ – A Journey to the Heart of Umeå Hardcore Scene och livespelningar
I samarbete med Studieförbundet Bilda

Film, samtal, musik och häng – det blir en helkväll på Bildmuseets Art Friday med Umeås hardcorescen i fokus. De franska filmskaparna Gianno Manno, Romain Massé och Théophile Pillault återvänder till Umeå för att äntligen visa sin film UxÅ – A Journey to the Heart of Umeå Hardcore Scene. Efter filmen spelar tre band: YDMS, metal-hardcore från Skellefteå/Burträsk och aktuella med ny EP, Dream Warriors, interdimensionell mosh-hardcore från Umeå, och The Dumb Fucks, melodisk och punkig Umeå-hardcore.

fre 29
18:00
UxÅ: A Journey to the Heart of the Umeå Hardcore Scene
Dokumentär
Bildmuseet
Fri entré

Möt regissören:
Gianno Manno är en mångsidig filmskapare utbildad på Poitiers Fine Arts School i Frankrike. Han gästar visningen tillsammans med filmskaparna Romain Massé och Théophile Pillault. De kommer att prata om deras DIY-dokumentärfilmsprojekt om Harcorescenen i Umeå. Visningen och samtalet sker under Art Friday på Bildmuseet.