Logotyp 2020 25 – 29 november
Kulturhuset Väven

West Side Story sing along!

Jerome Robbins | 2 tim 33 min | USA
Originaltitel: West Side Story
Regissör: Jerome Robbins
År: 1961
Längd: 2 tim 33 min
Land: USA
Språk: Engelska
Text: Engelska

Årets festligaste filmvisning måste ändå vara sing-alongen under filmfestivalen. I år sjunger vi med till den klassiska filmatiseringen av musikalen West Side Story. Vi värmer upp tillsammans i salongen med Umeås egna musikalartist Stefan Lidström, som medverkat vid flertalet uppsättningar av West Side Story, och filmen visas som vanligt med särskilda sing-along undertexter som gör det enkelt att följa med i låtarna!

I West Side Story är den tidlösa tragedin om Romeo och Julia förlagd till 1950-talets New York. Jets, ett gäng på West Side, gör sig redo att slåss mot det rivaliserande puertoricanska gänget Sharks. Jets ledare Riff försöker få hjälp av Tony, som var med och grundade gänget. Tony har slutat i gänget för att ta ett riktigt jobb, men han hänger med för att lugna ner känslorna. På dansen där gängen möts för att göra upp, blir Tony kär i Maria, Sharks-ledaren Bernardos syster. Tony försöker begränsa vapnen till knytnävarna, men allt går överstyr.

Filmen nominerades till 11 Oscars och vann 10, däribland för bästa film. Vi ser fram emot en fantastisk kväll med mycket sång!

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett