Logotyp 2020 24 – 29 november
Kulturhuset Väven

Bio i parken 2019 – Fucking Åmål

Välkommen till Umeå Europeiska Filmfestivals årliga utomhusbio i Döbelns park!

Årets utomhusbio sker fredagen 23 augusti och kvällens långfilm är Lukas Moodyssons debutsuccé Fucking Åmål. Berättelsen om tonåringarna Agnes och Elin som växer upp i ”fucking jävla kuk-Åmål” fick ett enormt genomslag vid premiären 1998 och har sedan dess en helt självklar plats i den svenska filmhistorien. Innan långfilmen startar visas den lokalproducerade kortfilmen Skolsyrran som vann Storspoven vid Umeå Europeiska Filmfestival 2018.

Kvällens program:
21:00 – kortfilm: Skolsyrran (13 min)
21:15 – långfilm: Fucking Åmål (89 min)

Om långfilmen:
Fucking Åmål (Lukas Moodysson, Sverige, 1998, 89 min, svenska med engelska undertexter)
Elin har hånglat med ungefär 70.000 killar, och tycker allt är tråkigt. Hon längtar efter att något ska hända. Jessica är tillsammans med Markus, som tycker att han är tuffast i hela Åmål. Johan är Markus bästa kompis och han är kär i Elin, men hon tycker han är töntig eftersom han kör moppe trots att han går på gymnasiet. Agnes är ensammast i hela världen, och hon är så förälskad i en viss person att hjärtat nästan går sönder.

Om kortfilmen:
Skolsyrran (Anna Brodin och Frida Sandberg, Sverige, 2018, 13 min, svenska med engelska undertexter)
Som ny skolsköterska på en gymnasieskola hamnar Sara i en maktkamp i undersökningsrummet med en 16-årig kille. De möts senare av en slump på en prova-på lektion i thaiboxning och maktkampen blir fysisk.

Kvällen startar klockan 21.00 i Döbelns park. Bio i parken är kostnadsfritt och öppet för alla. Det kommer att finnas popcorn och andra godsaker till försäljning.

Varmt välkomna till ännu en fantastisk biokväll i parken!

Bio i parken arrangeras av Umeå Europeiska Filmfestival med stöd av Film i Västerbotten. Årets filmfestival äger rum 26 november – 1 december.