Logotyp 2020 24 – 29 november
Kulturhuset Väven

Filmanmälan till festivalen 2019

Umeå Europeiska Filmfestival visar varje år ett urval av aktuella filmer från de nordliga regionerna. Filmerna ingår i festivalsektionen Perspektiv från norr med vilken UEFF vill uppmärksamma filmer och filmskapare med rötterna i norr.

Nu kan du anmäla din film som har anknytning till något av de nordliga regionerna Norrbotten, Västerbotten, Jämtland/Härjedalen, Västernorrland och Gävleborg. Anknytning kan innebära att regissören bor i någon av regionerna, är uppväxt i någon av regionerna eller att filmen fått stöd av något av de regionala resurscentrumen (Filmpool Nord, Film i Västerbotten, Filmpool Jämtland/Härjedalen, Film i Västernorrland och Region Gävleborg).

Vi tar emot alla typer av filmer (gällande både längd och genre). Bland de filmer som antas för visning på festivalen kommer några att väljas ut till tävlan om vårt filmstipendium Storspoven.

Anmälan är kostnadsfri och alla filmer som anmäls kommer att bedömas av festivalens programgrupp. 14 september är sista anmälningsdag och UEFF accepterar enbart färdiga filmer. Svar på ansökan ges i början av oktober.

Anmälan har stängts

Umeå Europeiska Filmfestival pågår mellan 26 november till 1 december 2019.