Logotyp 2020 25 – 29 november
Kulturhuset Väven

Invigningen 27:e november

27:e november fr.18:00 i Vävenscenen – KÖP BILJETT

 

Äntligen är det dags att inviga Umeå Europeiska Filmfestival 2018, välkommen till en invigningskväll i Vävenscenens foajé tisdag 27:e november!

Filmfestivalen börjar med mingel och välkomstdrink klockan 18:00 och just innan 19:00 kommer Vävenscenens dörrar öppnas och ett kort välkomsttal hålls i salongen innan kvällens invigningsfilmer startar. Filmerna som inviger årets upplaga av UEFF är kortfilmen Signal (Oscar Byström) och långfilmen Mug (Malgorzata Szumowska).

Invigningen tar inte slut där! Efter filmvisningarna förvandlas foajén till en festlig plats med livemusik av bandet Indiekid Aurelia, för att fira kommande festivalvecka full av film! Och självklart kommer det finnas en bar.

Om bandet:
Indiekid Aurelia har genom sin förening av postrock och indiepop hittat hem i sitt sound. Det är svårt att missta gruppen för något annat med de gripande texterna och medryckande melodier som gärna sätter sig i huvudet. Från att länge varit ett uppskattat liveband med en snabbt växande publik har nu bandet släppt sitt efterlängtade debutalbum Meteorologen. Skivan har blivit väl mottagen av publiken och beskrivs bl.a. av HYMN såhär: “Låtar fyllda med poetiska känslouttryck och melankoliska tongångar, med lika delar gitarrpop som postrock.”

Vi hoppas ni vill fira in årets upplaga med oss!