Logotyp 2020 24 – 29 november
Kulturhuset Väven

Love Larson på UEFF 2018

 

Umeå Europeiska Filmfestival uppmärksammar den tvåfaldigt Oscarsnominerade maskören tillika Umeåsonen Love Larson i ett samarbete med Umeå Teaterförening och Umeå Kommun. I besöket på UEFF ingår en exklusiv utställning av Love Larsons masker, ett samtal om hans arbete inom teater och film samt en filmvisning med efterföljande frågestund.

Love Larson (f. 1978) från Umeå är en av Sveriges mest framgångsrika och internationellt efterfrågade maskörer. Han är son till Karin Larson på Ögonblicksteatern och Anders Öhman professor i litteraturvetenskap. Han har gått Dramatiska institutets maskörutbildning. Tillsammans med sin fru och medarbetare Eva von Bahr har han blivit tvåfaldigt Oscarsnominerad i kategorin Bästa smink. Dels för Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013) och dels för En man som heter Ove (2017). Paret vann en Guldbagge 2017 för Jätten. De har även arbetat på flera teatrar.

 


Utställning: Masker av Love Larson

Exklusiv utställning av Love Larsons masker till Jätten, 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann och En man som heter Ove med flera filmer och TV-serier. Under festivalveckan är utställningen placerad i foajén på Folkets Bio Umeå, därefter 3-16 december i Kommunhörnan i Vävens entré på plan 3. Utställningen arrangeras av Umeå Kommun.
Fri entré


Samtal: Love – bakom masken

Love Larson visar bilder och berättar om sin resa och sitt arbete som maskör inom teater och film. Samtalet arrangeras av Umeå Teaterförening, Kulturcentrum för Barn och Unga, Ögonblicksteatern, Grotteatern, Profilteatern och Midgårdsskolan.
Lördag  1:a december 15:00, Fika! –  Fri entré

 


Filmvisning: Jätten

Johannes Nyholms egensinniga Guldbaggevinnare Jätten visas med efterföljande frågestund med Love Larson.
Lördag 1:a december 18:00, salong Tystnad – KÖP BILJETT