Logotyp 2021 24 – 28 november
Kulturhuset Väven

Branschdagen 2020

Plats: Digital
Datum: Torsdag 26:e November
Arrangeras av: Film i Västerbotten, Umeå Europeiska Filmfestival
Språk: Svenska
Pris: Gratis – anmälan krävs
Moderator: Andrea Reuter

 
Varje år arrangerar Film i Västerbotten tillsammans med Umeå Europeiska Filmfestival Branschdagen. Det är en dag som riktar sig till dig som arbetar med film, studerar film eller är intresserad av filmskapande. Här kan du del av samtal och föreläsningar om film!

Branschdagen blir digital 2020, så nu kan du vara med oavsett var du befinner dig! Vi är glada att Andrea Reuter är med oss som moderator även detta år för att guida oss genom dagen. På vår hemsida hittas tider och vilka gäster som deltar vid Branschdagen 2020.

 
Innehåll:

Netflixserien Kärlek och Anarki besöker oss i form av Lisa Langseth som är skapare, manusförfattare och regissör!
Lisa är manusförfattare och regissör. Hon jobbade tidigare inom teatern och har gjort föreställningar på bland annat Stockholms stadsteater, Riksteatern och Dramaten. Sedan 2010 har hon skrivit och regisserat tre långfilmer: Till det som är vackert (2010), Hotell (2013) och Euphoria (2017). Kärlek och Anarki är hennes första teveserie.

Pelle och Janne besöker Branschdagen och snackar Kung Fury och Kung Fury 2
Pelle Strandberg är partner i Laser Unicorns och producent till kortfilmen Kung Fury och arbetar nu med långfilmen Kung Fury 2. Han är även manager och consigliere åt upphovsmannen David Sandberg. Under de senaste 15 åren har Pelle Strandberg lanserat dussintalet långfilmer och fungerat som rådgivare till en lång rad aktörer inom populärkultur så som MTV, Live Nation och Universal. Sedan 2020 ingår Pelle Strandberg i eXpression Umeå Internationella Råd. Janne Widmark är Utbildad manusförfattare på Dramatiska Institutet, grundade VAFF 1996, tecknat bildmanus till Kung Fury, Kung Fury 2 och utsågs av Film i Västerbotten till årets Filmhjälte 2016.
Prisutdelning – Filmhjälten

Branschdagen avslutas med prisutdelning av både Filmhjälten och Storspoven 2020!

Mer info kommer.

 
Varmt välkommen!

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett

tor 26
13:30
Branschdagen
Evenemang
Online

Digital branschdag. Fri entré, anmälan krävs.