Logotyp 2021 24 – 28 november
Kulturhuset Väven

Spring Uje spring

Henrik Schyffert | 1 tim 18 min | Sverige
Originaltitel: Spring Uje spring
Regissör: Henrik Schyffert
År: 2020
Längd: 1 tim 18 min
Land: Sverige
Språk: Svenska
Text: Svenska

En självbiografisk film som bygger på Doktor Kosmos-sångaren Uje Brandelius scenföreställning med samma namn. Uje ska snart fylla 50 år och uppsöker läkare med diffusa symptom. Han får oväntat diagnosen Parkinsons sjukdom. Han hamnar i en livskris och kan inte berätta om sjukdomen för sin familj. I ett försök att bemästra krisen bestämmer han sig för att testa på saker han aldrig gjort förut. Uje spelar sig själv, och hans familj spelar sig själva hemma i sin hyresrätt i Stockholmsförorten Bredäng. De gör det bra och det blir personligt, gripande, nära och lite terapeutiskt. Men också väldigt roligt. Spring Uje spring är en varm komedi som fint väver in popmusik och vardagspusslet i en film om ett livsomvälvande besked.
– Anna Brodin

Spring Uje spring 29:e – STÄLLS IN
Ersboda Folkets Hus har pausat sin verksamhet. Filmvisningen av Spring Uje spring ställs därför in, men filmen kommer att visas under ”Dinner and a movie” 26:e och har biopremiär 18/12 på Folkets Bio Umeå.

Spring Uje Spring / Run Uje Run Uje Brandelius as Uje Director: Henrik Schyffert Photo. Johan Paulin Produced by Filmlance International AB

Tid

Visning

Sektion

Salong

Biljett