Logotyp 2021 24 – 28 november
Kulturhuset Väven

Årets program

 
Så var det äntligen dags för filmfestival igen. Umeå Europeiska Filmfestival 2020. Ett år som ni alla vet, är ett mycket annorlunda år. Vad är då en filmfestival i pandemitider? Naturligtvis inte helt lik den vi har vant oss vid. Vi har gjort stora anpassningar i hur vi praktiskt genomför festivalen för att skapa en trygg upplevelse för er besökare. Det handlar exempelvis om social distansering i salongerna, noggrann programläggning av filmvisningar för att undvika trängsel i gemensamma utrymmen samt att en del av festivalen tillgängliggörs online via streamingtjänsten Draken Film.

 
Dock är grunden densamma, vi kan inte nog understryka vikten av gemensamma filmupplevelser – även i mindre skala. Vi är också mycket stolta att presentera årets program, allt från de utmärkta regionala produktioner som tävlar om Storspoven i vår sektion Perspektiv från norr, till dokumentärfilmsdagarna vi erbjuder på Västerbottens museum i samarbete med Sune Jonsson centrum för dokumentärfotografi samt alla filmpärlor vi med omsorg valt ut i festivalsektionerna Gala, Panorama och Specialvisningar.

 
Vi välkomnar er till en ny upplaga av Umeå Europeiska Filmfestival! Filmkonsten förtjänar att firas, hyllas, uppmärksammas och framförallt upplevas, oavsett om du deltar på plats eller via din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

 
Ta del av programmet för Umeå Europeiska Filmfestival 2020