Logotyp 2019 26 november – 1 december
Kulturhuset Väven

Tid

Visning
Sektion
Salong
Biljett

tis 27

ons 28

ons 28
17:00
Utställning: Masker av Love Larson
Love Larson
Folkets Bio Umeås foajé
Fri entré

Exklusiv utställning av Love Larsons masker till Jätten, 100-åringen som klev ut genom ett fönster och försvann och En man som heter Ove med flera filmer och TV-serier. Under festivalveckan är utställningen placerad i foajén på Folkets Bio Umeå, därefter 3-16 december i Kommunhörnan i Vävens entré på plan 3. Lördag 1 december 17:00 håller Love Larsson en visning av utställningen.

Utställningen av Love Larsons masker arrangeras i ett samarbete med Umeå Kommun.

tor 29

tor 29
18:30
Storspoven 2018
Perspektiv från norr
Tystnad
tor 29
20:30
Holiday
Specialvisningar
Tystnad

Regissörsbesök: Isabella Eklöf

Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes långfilmsdebut som tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Hon har även skrivit manus till långfilmen Gräns tillsammans med regissören Ali Abbasi.

fre 30

fre 30
10:00
Branschdagen 2018
Evenemang
Vävenscenen

Pågår 10:00–16:00. Fri entré, föranmälan krävs.

fre 30
12:00
Samtal: Vem väljer film?
Evenemang
Fika!
Fri entré
fre 30
17:00
Audiovisuellt på Art Friday
Evenemang
Bildmuseet
Fri entré

UEFF gästar Bildmuseets Art Friday! Fri entré

fre 30
22:00
Klubb Filmfeber på TC
Evenemang
TC
Fri entré

Umeå Europeiska Filmfestivals officiella fest!

lör 01

lör 01
14:00
En armé av älskande
Dokumentär
Tystnad

Obs: regissörsbesök inställt
Ingrid Rybergs medverkan på festivalen har tyvärr ställts in. Filmen kommer istället att visas med inledning av UEFFs producent Karin Johansson tillsammans med Maria Brändström från SVT som varit med och skapat filmen Eva & Maria som porträtteras i En armé av älskande.

Regissörsbesök: Ingrid Ryberg

Ingrid Ryberg är regissör och forskare inom filmvetenskap. Hon har forskat kring feministisk och homopolitisk filmkultur under 1970- och 80-talet och var även med i forskningsprojektet Queera rörliga bilder tillsammans med Anna Linder. Visningen av En armé av älskande följs av ett samtal med Ingrid Ryberg.

lör 01
15:00
Samtal: Love – bakom masken
Love Larson
Fika!
Fri entré

Samtal med Love Larson, fri entré

Love Larson visar bilder och berättar om sin resa och sitt arbete som maskör inom teater och film. Samtalet arrangeras av Umeå Teaterförening, Kulturcentrum för Barn och Unga, Ögonblicksteatern, Grotteatern, Profilteatern och Midgårdsskolan.

lör 01
16:15
It’s a Fucking Man’s World
Evenemang
Tagning

Kortfilmsblock som presenteras av SAQMI (The Swedish Archive for Queer Moving Images)

lör 01
18:00
Jätten
Love Larson
Tystnad

Visningen följs av ett samtal med Love Larson

Love Larson (f. 1978) från Umeå är en av Sveriges mest framgångsrika och internationellt efterfrågade maskörer. Han har gått Dramatiska institutets maskörutbildning. Tillsammans med sin fru och medarbetare Eva von Bahr har han blivit tvåfaldigt Oscarsnominerad i kategorin Bästa smink. Dels för Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (2013) och dels för En man som heter Ove (2017). Paret vann en Guldbagge 2017 för Jätten. De har även arbetat på flera teatrar.

lör 01
18:00
Samtal: Fyra filmer på gång
Evenemang
Fika!
Fri entré

Samlat Work-in-progress

lör 01
20:00
UEFFs Filmquiz
Evenemang
Fika!
Fri entré

Årets värd för Umeå Europeiska Filmfestivals populära filmquiz är KF Huset i Klöse. Som gästar festivalen och bjuder på ett quiz helt baserat på YouTube-klipp! Fan-remakes och cringe på röda mattan, här möts filmfantaster och internetnördar i sann Battle Royale-anda. Så tveka inte, det blir det bästa och det sämsta internet har att erbjuda. KF Huset är ett nätverk för unga konstnärer och kulturutövare i glesbygden.

Reglerna är samma som vanligt: max fem deltagare per lag. No cellphones.

sön 02

sön 02
14:00
Occupied Cinema
Dokumentär
Bildmuseet
Fri entré

Regissörsbesök: Senka Domanovic

Senka Domanovic (f.1982) är en regissör, manusförfattare, fotograf och politisk aktivist från Belgrad, Serbien, där hon idag också lever och är verksam. Occupied Cinema är hennes långfilmsdebut som tidigare i år tävlade om dokumentärfilmspriset på Sarajevo Film Festival. Efter visningen av Occupied Cinema möter hon Johan Örestig i ett samtal.

sön 02
16:00
Perspektiv från norr block 2
Perspektiv från norr
Tystnad